A tél közelről

2012.01.29. 19:14

  A tél csodálatos, érdemes néha rendhagyó módon megfigyelni. A megszokott arca mellett felfedezhetjük a számunkra új, érdekes oldalát is.

  Az elmúlt héten borongósan, szelesen, másfél napig hullott a hó. Zord idő, de nem tart örökké, gondolatban már láttam a friss hóval terített dombos tájat, reánk várva, hogy képekben megörökítsük.

  Napközben dolgozok, így a páromat kértem meg, hogy érintetlen hótakarós fotókat hozzon nekem. Boldogan eleget tett óhajomnak, hisz ő is fertőzve van a fényképezés vírusával.

  Válogatás a képeiből itt látható:  http://indafoto.hu/The_family/januari_ho

  Nos, a képek szépek, de a séta friss levegőn nem pótolható. A talpunk alatt ropogó havat és a csípős januári szelet érezni kell, hogy utána értékelni tudjuk a kemencében pattogó tűz melegét.

  Szombaton, forró teát, mogyorós csokit pakoltunk magunkhoz és kigyalogoltunk a szőlőbe.

  Szépen sütött a nap, fehéren csillogott a hó. Picit olvadt, picit helyezkedett, a bokrokról, fűszálakról lehullott; kisállatok, madarak lábnyomát őrizte. Találgattuk mi járhatott arra, elképzeltük a rókát, mezeiegeret, fácánkakast.

  A szőlőbe érve, a diófa kérgén, moha virított nyarat idéző zöld ruhában. Csodaszép volt közelről nézve, és gyorsan kattintottam a mohasorozatot.

  A tél hűvösen szép, a hó hideg, a nadrágunk szára konccá fagyott, visszaindultunk.

  Otthon, a kertben, megláttam a hintáról csüngő jégcsapokat. Átvilágította őket a lenyugvó nap sugara. Ilyen pillanatot nem lehet kihagyni és a fotós séta befejezéseként, elkaptam a jeget átvilágító napfényt.                                                                                                            http://indafoto.hu/The_family/a_tel_kozelrol             

A bejegyzés trackback címe:

https://adora.blog.hu/api/trackback/id/tr503971450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása