Krémes, egyszerűen
2012.05.02. 21:56
Recept: Egy tálkában elkeverünk 8 kanál lisztet, 8 kanál olajjal. Félretesszük. A lapítóra kanalazunk 8 kanál lisztet, kis mélyedést alakítunk ki, abba kerül 3 tojás sárgája, 2 kanál tejföl, csipet só. Összegyúrjuk félkeményre, kinyújtjuk a cipót férfizsebkendő nagyságúra, majd rákenjük az olajos lisztet. Feltekerjük, kettévágjuk és rendre a lisztezett lapítón kinyújtjuk, olajjal lekent tepsi alján megsütjük. Amíg a lapok sülnek-hűlnek, elkészítjük a vaníliás krémet, 1 liter tejjel. Három vanília ízű pudingot elkeverünk kevéske tejjel és 12 kanál cukorral, a többi tejet odatesszük főni. A forrásban levő tejhez adjuk a pudingos keveréket és keményre főzzük, majd belekeverjük finoman a felvert tojásfehérjéket. Ezt a krémet rátesszük az egyik lapra. Miután kihűlt a krém, 1/4 l tejszínből felvert habot kenünk rá és megszórjuk az összetört második lap morzsáival. A tetejét meghintjük porcukorral.
http://indafoto.hu/The_family/suti_kremes/page/1
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek