Zöldparadicsomos vegyes savanyúság
2012.11.09. 21:21
3 kg zöldparadicsom só
1 kg sárga színű paprika ecet
1 kg piros színű paprika cukor
1 kg murok (sárgarépa) szalicil
A zöldparadicsomot vékony cikkekre vágjuk, egy marék sóval összekeverjük, állni hagyjuk másnapig. Másnap, kiszorítjuk a levéből, hozzáadjuk a felszeletelt piros és sárga paprikát és a lereszelt murkot. Ízlés szerint ecetezzük, cukrozzuk, esetleg sózzuk, majd tíz-tizenöt percig főzzük. A tűzről levéve kis szalicillal összekeverjük és forrón üvegekbe tesszük. Párnák között, száraz dunsztban hagyjuk kihülni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek