3 kg zöldparadicsom                                  só

  1 kg sárga színű paprika                             ecet

  1 kg piros színű paprika                              cukor

  1 kg murok (sárgarépa)                              szalicil

  A zöldparadicsomot vékony cikkekre vágjuk, egy marék sóval összekeverjük, állni hagyjuk másnapig. Másnap, kiszorítjuk a levéből, hozzáadjuk a felszeletelt piros és sárga paprikát és a lereszelt murkot. Ízlés szerint ecetezzük, cukrozzuk, esetleg sózzuk, majd tíz-tizenöt percig főzzük. A tűzről levéve kis szalicillal összekeverjük és forrón üvegekbe tesszük. Párnák között, száraz dunsztban hagyjuk kihülni.pagesavanyusag1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://adora.blog.hu/api/trackback/id/tr314899578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása