Vissza a konyhába - Birsalma
2012.11.19. 20:02
Birsalmát szedtünk egy sétánk során. Aprók, férgesek, bibircsókosak. Az idei szárazság nekik se kedvezett.
Lemostam róluk a szöszpöszt, és feldaraboltam héjastól, csak a rossz részeket és a magházukat vágtam ki. Volt hat körtém is, azokat meghámoztam, felszeleteltem. A gyümölcsszeleteket a kuktába raktam, felöntöttem annyi vízzel amennyi majdnem ellepte, és húsz perc alatt puhára főztem. Ez lekvár alap lehetne, de túl leveses, így leszűrtem a lé egy részét. A gyümölcsöt pépesítettem, cukrot adtam hozzá, összefőztem, kis szalicil és ment az üvegbe, majd száraz dunsztba. A megmaradt levet is megédesítettem cukorral, finom szörp készült belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek