Pitypangméz
2013.04.29. 22:39
Kizöldült a kert, sárgán virít szerte a pitypang. Méhecskék dongják tavaszi zsongásban.
Régen készülök pitypangmézet főzni. Nem lehet nagy ördöngösség.
Szedtünk a kicsivel két jó összmarék pitypangot. A virágok zöld szárrészét lecsíptem, így olvastam egy receptben. Egy liter vízbe odatettem főni, beleszorítottam egy citrom levét. Fél órányit főztem, kihűlt, leszűrtem, a szirmokból jól kinyomkodtam a levet. Egy kiló cukorral a levet újra főzni kezdtem lassú tűzön. Próbát kell szedni belőle, ha méz sűrűségű, meg is van.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek