Pitypangméz

2013.04.29. 22:39

   Kizöldült a kert, sárgán virít szerte a pitypang. Méhecskék dongják tavaszi zsongásban. 

page3blog.JPG

   Régen készülök pitypangmézet főzni. Nem lehet nagy ördöngösség.

   Szedtünk a kicsivel két jó összmarék pitypangot. A virágok zöld szárrészét lecsíptem, így olvastam egy receptben. Egy liter vízbe odatettem főni, beleszorítottam egy citrom levét. Fél órányit főztem, kihűlt, leszűrtem, a szirmokból jól kinyomkodtam a levet. Egy kiló cukorral a levet újra főzni kezdtem lassú tűzön. Próbát kell szedni belőle, ha méz sűrűségű, meg is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://adora.blog.hu/api/trackback/id/tr505253521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása