Saláta

2013.07.12. 22:53

page1blog_1.jpg

                          Dream with open eyes - Nyitott szemmel álmodni

   Bizonyosan mindenkivel előfordult, hogy monoton munka végzése során elkalandozott a figyelme, és a pshichéje szabad útat engedett más gondolatoknak. Állítják, hogy jó nyitott szemmel álmodni, sokszor csak a pillanat töredékére csatangolunk más tájakra, észre sem vesszük, az agy játéka ez. Van amikor tudatosan keresünk kellemes, nyugtató, képzelt képeket, hogy pihentessük stressztől feszülő gondolatvilágunkat. 

   Az ilyen kiruccanások során, érdekes módon, megoldást találhatunk olyan problémás helyzetre, amelyet feszülten megoldhatatlannak látunk.

   Hogy jön ide a saláta? Jó kérdés.

   Mosogatok. Teszem-veszem a tányérokat. Mi legyen a vacsora? Egy kis tálban ott van két marék zöldborsó. Főzeléknek kevés, levest nem szeretnék. Mosogatok tovább. Kezembe kerül egy befőttesüveg. Rendet kell rakni a kamrában. Maradt vegyessavanyúság tavalyról. Majonézzel salátát is szoktam belőle. De ott a borsó. Megfőzhetem és hozzákeverhetem, mindjárt nyáriasabbá varázsolja a salátát. A csapból folyik a víz, nyugtatóan csobog, a "Mi legyen a vacsora?" már nem izgat. Megoldottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://adora.blog.hu/api/trackback/id/tr915402542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adora 2013.07.13. 22:35:39

Recept: A télire elrakott vegyes savanyúságot leszűrjük a levétől, ki is csavarjuk. Majonézt készítünk kis mustárral és belekeverjük a savanyúságot. Ha szükséges utánasózunk. Itt kivételesen zöldborsót is tettem bele. Finom.
süti beállítások módosítása