Ecetes csípős
2013.08.19. 22:29
Szedtem két kilónyi csípőspaprikát. A fóliasátorban termett. Elraktam télire, így:
- a paprikákat megmostam, a kis szárukat rövidebbre nyírtam, nyolcdecis üvegekbe helyeztem szorosan egymás mellé őket, mindegyik üvegbe három nagykanál cukrot mértem, felöntöttem az üvegeket háromnegyedig ecettel, utána hideg vízzel, szórtam nagyon pici szalicilt mindegyikre, rácsavartam a fedelüket és alaposan összeráztam, hogy elkeveredjen bennük a cukor, ecet, víz... kész.
Leveseket savanyítok a levével. Aki szereti az erős csípős ízeket, megeszi a paprikákat is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek